andrefrank1

home lessen saxofonist foto's contact live

Saxofoonlessen in Rotterdam

Voor volwassenen en kinderen of te wel alle leeftijden.

Een goede leeftijd om te beginnen met saxofoonlessen is rond je negende jaar. Het meest gangbare type saxofoon is de alt saxofoon. De meeste mensen beginnen op dit instrument, sommige switchen later naar tenor, bariton of sopraan, of spelen het allemaal. De grepen van alles saxofoons komen overeen dus het is relatief eenvoudig om te wisselen.

Waarom is de leeftijd belangrijk, wel om het volgende. De saxofoon hangt aan je nek aan een koordje. De saxofoon is redelijk zwaar, ben je te jong dan kan dat heel pijnlijk zijn voor de nek. Dit hangt natuurlijk zeer af van de bouw van iemand. Er is al een tijdje een goed alternatief voor het nek koordje. Dat is een koord waarbij het gewicht door de schouders worden gedragen, het is een soort dubbel koord met bandjes rond de schouders.

De saxofoon is een instrument wat in bijna alle muziekstijlen gebruikt kan worden. Van klassiek tot jazz van pop tot wereldmuziek, de saxofoon kom je tegen. Wanneer je start met saxofoon spelen begin je met de basis waarbij je algemene kennis over muziek geleerd krijgt. Dit zorgt er ook voor dat je een goede technische basis hebt om later te kiezen waar je muzikale voorkeuren liggen.

De saxofoonlessen bestaan dus bij beginners uit het vergaren van algemene kennis en kunde op de saxofoon. Gevorderde leerlingen kunnen, als de basis goed zit, een keuze maken uit bijvoorbeeld het leren van improviseren (zelf verzinnen van melodietjes op akkoorden schema's).

Saxofoon spelen is super leuk, het is een alround instrument waar je alle kanten mee op kan. Poppodium, jazzcafe, klassiek, theater, harmonie en fanfare. Noem het maar op.

Nog niet genoeg informatie.

mail naar mailto@andrefrank.nl

 

 

 

 

site underconstruction since 27th of march 2012